Tejszínes túrós kocka

Tejszínes túrós kocka, kakaós piskótával, habtejszínes túrós töltelékkel, karácsonyi kakaóporos mintával díszítve.
Tejszínes túrós kocka
Hozzávalók
Piskótához 3 tojás, 9 dkg + 1 evőkanál kristálycukor, 6 evőkanál hideg víz, 12 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál sütőpor, csipetnyi só.
Túrós töltelékhez 1 dl víz, 10 gramm porzselatin, 50 dkg túró, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve és reszelt héja, 3 dl habtejszín.


Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy kapcsos szögletes tortaforma alját kibéleljük alufóliával.

A piskótához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a kristálycukorral, majd apránként hozzákanalazzuk a vizet.
A lisztből visszaveszünk 1 evőkanálnyit, utána hozzáadjuk a kakaóport, valamint a sütőport.
A tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval habosra keverjük, hozzáadjuk az 1 evőkanálnyi kristálycukrot, végül teljesen kemény habbá verjük.

Ezek után a tojássárgájába felváltva adagoljuk a kakaós lisztet és a tojásfehérjehabot.
Beleöntjük a formába, megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd a formában hagyjuk kihűlni.
Miután kihűlt, kivesszük a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és visszatesszük a formába.

A túrókrémhez a vízben feloldjuk a zselatint, kicsit felmelegítjük, utána langyosra hűtjük, amíg elkészítjük a krémet.
A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával alaposan összetörjük.
Kemény habbá verjük a habtejszínt.

A túróba belekeverjük a feloldott zselatin, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
Rákenjük a piskótára, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük, meleg vizes késsel kockára szeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel