Almás krémes

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 20 dkg zsír, 20 dkg cukor, 2 tojás, 1 sütőpor, 2 vanília, 3-4 ek. tejföl, 2 tojás, fél liter tej, 2 vanília puding, 15 dkg cukor, 1 vanília, 25 dkg vaj, 1,5 kg alma, 2 ek. vaj, 10 dkg cukor, fél mk. fahéj.

Elkészítése:
A tészta lapanyagait összegyúrom, három részre osztom, és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz két ek. cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm, és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a vajat habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almatölteléket, és befedem. Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálaláskor négyszögletesre szeletelem.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel