Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl.
Töltelékhez: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vanília, 3 tojásfehérje.
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd belekeverjük a porcukrot, a vaníliát, a sütőport, a kakaót, végül a tojássárgáját valamint a tejfölt, és jól kidolgozzuk.
Kinyújtjuk akkorára, hogy egy körülbelül 34 x 25 cm -es tepsibe elférjen. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk ( én alufóliát használok ).
A töltelékhez a túrót jól áttörjük, utána belekeverjük a cukrot, a megmosott mazsolát, a tojássárgáját, a citrom héját, végül a vaníliával felvert tojásfehérjét.
Végezetül a tölteléket rákenjük a tésztára, és az előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 30 - 35 percig sütjük.
Tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 sütőpor, 2 evőkanál kakaó, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl.
Töltelékhez: 50 dkg túró, 15 dkg cukor, 10 dkg mazsola, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vanília, 3 tojásfehérje.
Elkészítése:
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd belekeverjük a porcukrot, a vaníliát, a sütőport, a kakaót, végül a tojássárgáját valamint a tejfölt, és jól kidolgozzuk.
Kinyújtjuk akkorára, hogy egy körülbelül 34 x 25 cm -es tepsibe elférjen. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk ( én alufóliát használok ).
A töltelékhez a túrót jól áttörjük, utána belekeverjük a cukrot, a megmosott mazsolát, a tojássárgáját, a citrom héját, végül a vaníliával felvert tojásfehérjét.
Végezetül a tölteléket rákenjük a tésztára, és az előmelegített sütőben 180 fokon, nagyjából 30 - 35 percig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése