Hozzávalók:
20 dkg finomliszt, 10 ,dkg gríz, 2 ,kávéskanál szódabikarbóna, 1 ,csipet só, 25 ,dkg cukor, 2,5 ,dl joghurt, 3 ,tojás, 1 ,citrom, sütőpapír vagy alufólia.
Sziruphoz: 1,5 ,dl víz, 15 ,dkg cukor, 1 ,citrom reszelt héja és leve, szóráshoz egy kevés kókuszreszelék.
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kibélelünk sütőpapírral (én alufóliát használok) egy 30x20 cm-es tepsit. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Utána egy mélyebb tálba kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, majd hozzáreszeljük a citrom héját, és hozzáteszünk a levéből is 1 evőkanálnyit. Néhány mozdulattal a száraz és nedves hozzávalókat összedolgozzuk, aztán a tésztát beleöntjük a tepsibe. Betesszük a meleg sütőbe, és 45-55 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha a süti megsült, kivesszük a sütőből. Kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla a sütőpapírt (alufóliát), majd visszafordítjuk egy másik tálcára, vagy visszatesszük a tepsibe. Több helyen villával megszurkáljuk. A citromos sziruphoz a vizet beleöntjük egy fazékba, hozzákeverjük a cukrot, aztán belereszeljük a citrom héját, és a levét is belefacsarjuk, plusz még a tésztából maradt citrom levét. Először takaréklángon addig keverjük az egészet, amíg a cukor fel nem oldódik, majd nagyobb lángon felforraljuk, kb. 5 percig forrásban tartjuk, aztán levesszük a tűzről. A még meleg sütire rákanalazzuk a szirup felét, lefedjük alufóliával. 15 perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk, és megint lefedjük az alufóliával. Én szórtam rá egy kevés kókuszreszeléket is.
20 dkg finomliszt, 10 ,dkg gríz, 2 ,kávéskanál szódabikarbóna, 1 ,csipet só, 25 ,dkg cukor, 2,5 ,dl joghurt, 3 ,tojás, 1 ,citrom, sütőpapír vagy alufólia.
Sziruphoz: 1,5 ,dl víz, 15 ,dkg cukor, 1 ,citrom reszelt héja és leve, szóráshoz egy kevés kókuszreszelék.
Elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, kibélelünk sütőpapírral (én alufóliát használok) egy 30x20 cm-es tepsit. Egy tálba összekeverjük a lisztet, a grízt, a szódabikarbónát és a sót. Utána egy mélyebb tálba kézi habverővel összedolgozzuk a joghurtot a tojásokkal, majd hozzáreszeljük a citrom héját, és hozzáteszünk a levéből is 1 evőkanálnyit. Néhány mozdulattal a száraz és nedves hozzávalókat összedolgozzuk, aztán a tésztát beleöntjük a tepsibe. Betesszük a meleg sütőbe, és 45-55 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Ha a süti megsült, kivesszük a sütőből. Kiborítjuk egy tálcára, lehúzzuk róla a sütőpapírt (alufóliát), majd visszafordítjuk egy másik tálcára, vagy visszatesszük a tepsibe. Több helyen villával megszurkáljuk. A citromos sziruphoz a vizet beleöntjük egy fazékba, hozzákeverjük a cukrot, aztán belereszeljük a citrom héját, és a levét is belefacsarjuk, plusz még a tésztából maradt citrom levét. Először takaréklángon addig keverjük az egészet, amíg a cukor fel nem oldódik, majd nagyobb lángon felforraljuk, kb. 5 percig forrásban tartjuk, aztán levesszük a tűzről. A még meleg sütire rákanalazzuk a szirup felét, lefedjük alufóliával. 15 perc múlva a maradék szirupot is rálocsoljuk, és megint lefedjük az alufóliával. Én szórtam rá egy kevés kókuszreszeléket is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése