Szivárvány szelet recept

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Szivárvány szelet, kevert tésztás sütemény, csokoládé vanília és puncs pudingos tésztával, puncs illetve vanília pudingos töltelékkel.
Szivárvány szelet
Hozzávalók:
Tésztához: 9 db tojás, 33 dkg kristálycukor, 2 csokoládé pudingpor, 2 vanília pudingpor, 2 puncs pudingpor, 3 kávéskanál sütőpor.
Töltelékhez: 2 puncs pudingpor, 2 csokoládé pudingpor, 6 evőkanál kristálycukor, 12 dl tej.


Elkészítése:
3 tojásfehérjét felverünk 11 dkg kristálycukorral, belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 csokis pudingporral elkevert 1 kk. sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsibe kisütjük. Ha kisült, rögtön levesszük róla a sütőpapírt. Én alufóliával szoktam kibélelni a tepsit. Ugyan így készül el a vaníliás és a puncsos piskóta is.
Elkészítjük a pudingokat is. A puncs pudingba belekeverünk 3 ek. kristálycukrot, majd apránként kavargatva hozzáöntjük 6 dl tejet. Addig főzzük állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik. Egy tálcára tesszük a kakaós piskótalapot, rákenjük a még meleg puncs pudingot. Rátesszük a vaníliás lapot, csak ekkor kezdjük el a csokis pudingot készíteni. A 2 csokis pudingot összekeverjük a 3 ek. kristálycukorral, majd a 6 dl tejjel, és szintén sűrűre főzzük. Még melegen rákenjük a sárga piskótára, majd erre kerül a puncsos piskóta. A tetejét megszórhatjuk porcukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel