Túrófánk 1

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
25 dkg túró, fél kg liszt, 1 tojás, 2 tejfel, 1 kk. szódabikarbóna, 1 cs. vanília, csipetnyi só, olaj.

Elkészítése:
A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk az egész tojást, lisztet, tejfölt, szódabikarbónát, vaníliát, csipetnyi sót, és jól összedolgozzuk, majd negyed órát pihentetjük. Lábasban bő olajat felforrósítunk. A forró olajba mártott evőkanállal kiszaggatjuk a tésztát, majd forgatás nélkül, mert magát megfordítja, aranysárgára sütjük. Egyszerre csak 4-5 db-ot tegyünk bele, mert sütés közben megdagad. Vaníliás porcukorral meghintve pikáns lekvárral tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel