Túrós krémes

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tészta: 25 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 2 tojás, fél csomag sütőpor, 1 gr. szalakálé tejben felfuttatva, 5 dkg vaj.
Krém: 50 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 2-3 csomag vaníliás cukor habosra keverve, 3 dl tej, 1 vaníliás pudingpor.
Csokimáz: 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 5 evőkanál tej, felfőzni, a tűzről levéve 5 dkg vajat belekeverni.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrni, tepsi zsírozott hátán 3 lapot sütni. A vajat habosra kikeverni a porcukorral. A pudingba 2 ek. kristálycukrot keverni, majd csomómentesre kikeverni a tejjel, és sűrűre főzni, kihűteni. A vajba belekeverni a pudingot, és a túrót. Lehet ízesíteni egy kevés reszelt citromhéjjal. A lapokat ezzel a krémmel megtölteni, majd csokimázzal bevonni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel