Túrós rakott kifli

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
10 közepes kifli, 5 dl tej, 2 vanília, 5 dkg vaj, 50 dkg túró, 3-4 ek. cukor, 1 dl tejföl, 2 tojás, fél citrom reszelt héja, 2 tojás fehérje, 3-4 ek. porcukor, 3-4 ek baracklekvár.

Elkészítése:
A kiflit kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, tepsibe szétterítjük. A tejet a fele vaníliás cukorral fölforraljuk, diónyi vajat dobunk bele, a kifli karikákat ezzel meglocsoljuk. Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a kifli felét egyenletesen beleterítjük. A túrót áttörjük, a másik vaníliával, a cukorral, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük, belereszeljük a citromhéjat. A kiflire kenjük, a többi kiflivel egyenletesen befedjük. Jó forró sütőben elősütjük addig, amíg pirosodni nem kezd. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot apránként hozzáadjuk, de kerülhet bele pár csepp citromlé is. a kifli tetejét megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a habot, és a sütőbe visszatolva, addig sütjük, amíg a teteje pirosodni nem kezd. Hidegen és melegen is finom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel