Hozzávalók:
1 konzerv ananász (150 gr.), 3 ek. rum, 25 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 2,5 tk. sütőpor, fél tk. szódabikarbóna, 1 tojás, 13 dkg cukor, 0,8 dl olaj, 2 dl natúr joghurt.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a formát papírral kibéleljük vagy kivajazzuk. Lecsöpögtetjük az ananászt, a levét felfogjuk. Felaprítjuk, megáztatjuk a rummal, és fél dl ananászlével. Összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, és a szódabikarbónát. A tojást felverjük, belekeverjük a cukrot, az olajat, a joghurtot, és az ananászt. Alaposan összekeverjük a liszt keverékkel. A tésztát a mélyedésekbe halmozzuk, majd kb. 20-25 perc alatt kisütjük.
Dekorációs tipp:
15 dkg porcukrot 2-3 ek. ananászlével összekeverünk. Belemártjuk a muffint, lecsöpögtetjük, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése