Diós kocka sütemény

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg dió, 10 dkg liszt, 1 kávéskanál szegfűszeg, 1 kávéskanál fahéj, 6 tojás, 25 dkg vaj, 20 dkg cukor.
Tetejére: 20 dkg sárgabarack lekvár, 10 dkg tortabevonó, 40 dkg felezett dió.


Elkészítése:
Vízfürdőben felolvasztjuk az étcsokoládét, majd langyosra hagyjuk kihűlni. A diót durvára vágjuk, összekeverjük a liszttel valamint a fűszerekkel, a tojásokat kettéválasztjuk.
Kivajazunk egy közepes nagyságú tepsit, a sütőt előmelegítjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojássárgákkal és a langyos csokoládéval. A tojásfehérjéket 1 csipetnyi sóval kemény habbá verjük, utána a lisztes - diós keverékkel felváltva, kanalanként, laza mozdulatokkal a csokoládés masszához keverjük.
A tepsibe öntjük, a tetejét elsimítjuk, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.
Közben a lekvárt felforrósítjuk, majd a sütőből kivett tésztára azonnal rákenjük, néhány percig szikkadni hagyjuk.
A csomagoláson olvasható utasítás szerint felolvasztjuk a tortabevonót, a lekvár tetejére simítjuk, utána késheggyel 4 x 4 cm -es kockákat bejelölünk a tetején, és mindegyik kockára egy - egy fél szem diót teszünk.
Hagyjuk teljesen megdermedni, végül a jelölés mentén hideg vizes késsel felszeleteljük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel