Hozzávalók:
Tésztához: 3 lap sárga piskóta.
Krémhez: 2,5 dl tej, 2,5 dl vaníliás pudingpor, 10 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál vanília, 20 dkg kandírozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 2 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 2 dl tejszín felvert kemény habja.
Díszítéshez: tejszínhabrózsák, mazsola.
Elkészítése:
Az első lapot visszateszem a tortaformába.
A krémhez a tejet, a pudingport, a kristálycukrot, valamint a vaníliát nyílt lángon, álladó keverés közben sűrűre főzöm.
Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéja, a mazsolát, a porcukrot, illetve a tejszínt, végül pedig a keményre felvert tejszínhabot.
Ezzel töltöm meg a tortalapokat, majd a torta tetejét, és az oldalát is bekenem. Hűtőbe teszem dermedni.
Szeletelés előtt az oldalát megszórom piskóta morzsával, a tetejét tejszínhabrózsákkal és mazsolával díszítem.
Tésztához: 3 lap sárga piskóta.
Krémhez: 2,5 dl tej, 2,5 dl vaníliás pudingpor, 10 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál vanília, 20 dkg kandírozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola, 2 dkg porcukor, 2 dl tejszín, 2 dl tejszín felvert kemény habja.
Díszítéshez: tejszínhabrózsák, mazsola.
Elkészítése:
Az első lapot visszateszem a tortaformába.
A krémhez a tejet, a pudingport, a kristálycukrot, valamint a vaníliát nyílt lángon, álladó keverés közben sűrűre főzöm.
Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéja, a mazsolát, a porcukrot, illetve a tejszínt, végül pedig a keményre felvert tejszínhabot.
Ezzel töltöm meg a tortalapokat, majd a torta tetejét, és az oldalát is bekenem. Hűtőbe teszem dermedni.
Szeletelés előtt az oldalát megszórom piskóta morzsával, a tetejét tejszínhabrózsákkal és mazsolával díszítem.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése