Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg liszt,
10 evőkanál porcukor,
10 evőkanál olaj,
10 evőkanál tej vagy paradicsomlé,
1 szalakálé,
1 tojás.
Töltelékhez:
3/4 liter tej,
10 dkg liszt,
1 vanília,
3 evőkanál kakaó,
25 dkg porcukor,
25 dkg vaj.
Mázhoz:
2 evőkanál kakaó,
2 evőkanál víz,
10 dkg porcukor,
1 tea vaj.
Elkészítése:
A tésztához valókat jól kidolgozzuk, 4 lapot kisütünk a tepsi hátoldalán ( pecsenyesütő ), majd megtöltjük a krémmel és bevonjuk a csokimázzal.
A krémhez a tejet, a lisztet, a vaníliát valamint a kakaót simára kavarjuk, sűrűre főzzük, kihűtjük, utána hozzákeverjük a habosra kikevert cukrozott vajat.
A mázhoz a kakaót, a vizet illetve a porcukrot felfőzzük, végül a vajat belekeverjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése