Hozzávalók:
1 db kör alakú piskótalap, 2 evőkanál lekvár, 1 csomag gesztenyemassza, körülbelül 1 alma, 1 citrom leve, 10 dkg cukor, szegfűszeg, fahéj, 2 dl tej, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg cukor, 3 dl tejszín, 1 teáskanál zselatin.
Elkészítése:
Az almát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk, a citromlével, a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel ízesített vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedve kihűtjük.
A pudingport a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A piskótalapot lekvárral vékonyan megkenjük és a tortaformába helyezzük, ezután ráreszeljük a gesztenyemasszát, rárakjuk az almadarabokat.
A kihűlt krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot és a megolvasztott zselatint, végül ráöntjük a torta tetejére, amíg a krém megdermed, hűtőbe tesszük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése