Hozzávalók:
1 kakaós vékony piskótalap, (6 lap) 18 gr. zselatin, 75 dkg eper, 3 ek. eperlekvár, 4,5 dl tejszín, 1 citrom reszelt héja, 2-3 dkg tortacsoki, 1 ek. kristálycukor.
Elkészítése:
A készre sütött kakaós piskótatekercset a következő töltelékkel töltjük meg. A zselatint feloldjuk. Az eperből 25 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit a lekvárral pürésítjük, majd belekeverjük a feloldott zselatint, és rövid időre hűtőbe tesszük. Közben 30 dkg epret felkockázunk. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk. A tejszínhabot, az eperkockákat és a citromhéjat a dermedő püréhez vegyítjük. A piskótalapot megkenjük a krémmel, és feltekerjük. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük. A félretett epreket kettévágjuk, a maradék tejszínt felverjük a cukorral, majd bevonjuk vele a piskótát. A megolvasztott csokimázzal becsíkozzuk a tejszínhabot, majd eperdarabokkal díszítjük, fogyasztásig hűtőben tartjuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése