Hamis tiramisu recept

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 2 zacskó babapiskóta, 1,5 dl rum vagy 1 rumaroma, 2 teáskanál porcukor, 3,5 dl feketekávé.
Krémekhez: 25 dkg natúr vajkrém, 17 dkg kristálycukor, 3 tojás, 3,3 dl habtejszín.
Tetejére: kakaópor.


Elkészítése:
A krémekhez a vajkrémet jól kikeverem a cukorral és egyesével hozzáadom a tojássárgákat, a tejszínt habbá verem, és a tojásfehérjéket is felverem. Ezt követően óvatosan összekeverem ezt a három krémet.
A babapiskótákat a rumos, porcukros feketekávéba mártogatom és rakok egy sort belőlük egy szögletes jénai tál aljára, majd krémet kenek rá, ezt a krém babapiskóta rétegezést addig folytatom, míg el nem fogy az összes, de a tetejére krém kerüljön.
Végezetül a kakaóporral megszórom, és fél napra hűtőbe teszem.
Másnap a legjobb enni belőle, mert addigra összeérnek benne az ízek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel