Kedvenc szelet

2009. ápr. 13. | 2 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 80 dkg liszt, 3 dl étolaj, 3 dl paradicsomital, 30 dkg porcukor, 1 szalakálé, fél cs. sütőpor.
Krémhez: 5 dl tej, 6 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 2 ek. citromlé.
Töltelékhez: 15 dkg lekvár, 1 tábla csoki.


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 egyenlő téglalap alakú formára kinyújtjuk, sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük.
A tejbe beletesszük a lisztet, felfőzzük, majd állandó keverés mellett kihűtjük, azután jól elkeverjük a vajjal, a porcukorral, a citrom levével és héjával.
A krém felével megkenjük az 1. lapot, a 2-ra lekvárt kenünk, a 3-ra rákenjük a krém másik felét, a 4. lapot lekenjük olvasztott csokoládéval.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Paradicsomital???????
Ez elírás!!!!

Angéla írta...

Kedves Névtelen!

Paradicsomital hasonló a paradicsomléhez, csak nem olyan sűrű. A neten sokféle elkészítési módja megtalálható, de (ahogy én is csináltam) boltban is megvásárolható.

Megjegyzés küldése

Fel