Hozzávalók:
8 db réteslap ( nem csomag ).
Masszához: 3 pohár kefir, 3 pohár búzadara, 2,5 pohár cukor, 1,5 pohár étolaj, 3 egész tojás, fél csomag sütőpor, 2 vaníliás cukor.
A masszánál a kefires pohár a mérce.
Tetejére: 1 tojássárgája, kevés tejföl.
Elkészítése:
A massza hozzávalóit jól összekeverjük.
Egy tepsit kiolajozunk és beleteszünk 3 darab réteslapot, ráöntjük a massza felét, bontott meggyet vagy cseresznyét rárakunk. Betakarjuk 2 db réteslappal, majd a massza maradékát ráöntjük, megint gyümölcs és 3 db réteslap.
A tetejét megkenjük 1 tojássárgája és kevés tejföl keverékével.
Végezetül 170 fokos sütőben 40-45 percig sütjük, majd kockára vágva tálaljuk.
Gyors és finom, jó étvágyat.
A receptet küldte: Magdi
Recept letöltése
Hamis meggyes vagy cseresznyés rétes
2009. jún. 7. |
0
megjegyzés
|
Címkék:
Meggyesek,
Olvasói,
Rétesek
|
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése