Hozzávalók:
20 dkg méz, 25 dkg kristálycukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 dl víz, 3 dkg vaj, 75 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 tojás, 2 dl tej, 2 dkg szalakálé.
Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket és a vizet kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat és kihűtjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, azután beleöntjük a mézes masszát. A langyos tejbe belekeverjük a szalakálét, ezt is a liszt közepébe öntjük és még a 3 tojássárgáját is. Jól összedolgozzuk, kicsit ragacsos lesz, de nem baj. Folpackkal letakarva egy éjszakát hűtőbe tartjuk, majd másnap sütjük meg.
Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, vajazott tepsibe tesszük. Lekenjük tojásfehérjével, utána megszórjuk mandulaforgáccsal vagy dióbéllel. Előmelegített 200 fokos sütőben percek alatt megsütjük.
Ami nem lett megszórva dióval azt cukormázzal díszítjük.
20 dkg méz, 25 dkg kristálycukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 kávéskanál fahéj, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 dl víz, 3 dkg vaj, 75 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 tojás, 2 dl tej, 2 dkg szalakálé.
Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a mézeskalács fűszerkeveréket és a vizet kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat és kihűtjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, azután beleöntjük a mézes masszát. A langyos tejbe belekeverjük a szalakálét, ezt is a liszt közepébe öntjük és még a 3 tojássárgáját is. Jól összedolgozzuk, kicsit ragacsos lesz, de nem baj. Folpackkal letakarva egy éjszakát hűtőbe tartjuk, majd másnap sütjük meg.
Kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, vajazott tepsibe tesszük. Lekenjük tojásfehérjével, utána megszórjuk mandulaforgáccsal vagy dióbéllel. Előmelegített 200 fokos sütőben percek alatt megsütjük.
Ami nem lett megszórva dióval azt cukormázzal díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése