Erzsébet torta recept

2009. júl. 3. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 1 db két tojásos sárga és 1  db két tojásos kakaós piskótalap.
Krémhez: 1 dl tej, 10 dkg darált dió, 1 csomag vanília, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 3 cl rum.
Tetejére: darált dió, krémrozetta, csokoládédarabkák.


Elkészítése:
A krémhez felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a diót és a vaníliát, majd újra felforraljuk, végül levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A kézmeleg vajat habosra keverjük a porcukorral és a tojássárgával, apránként belekeverjük a diós keveréket és a rumot, utána újra habosra keverjük.
A krém felét a sötét tortalapra kenjük, majd rátesszük a világos lapot.
A maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát, azt követően megszórjuk darált dióval.
A torta tetejét krémrozettával és csokidarabkákkal díszítjük, és 2 órán át pihentetjük a hűtőbe.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel