Hozzávalók:
25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 teáskanál kakaópor, 1 sütőpor, 1 csipetnyi őrölt gyömbér, 1 citrom reszelt héja, 1 szál reszelt sárgarépa, 15 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 1 dl tej, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg reszelt étcsokoládé.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formát kibéleljük. A tojássárgáját fehéredésig verjük a fele cukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, a reszelt sárgarépát, a tejet és a langyos olvasztott vajat.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a gyömbért, az áfonyát és a csokoládét.
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába belekeverjük a lisztes keveréket, utána óvatosan a tojásfehérje habot.
A masszával megtöltjük a formát, majd tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk még kb. 5-10 percig.
A tetejét tetszés szerint díszítjük. Nekem 18 db muffin lett belőle.
25 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 teáskanál kakaópor, 1 sütőpor, 1 csipetnyi őrölt gyömbér, 1 citrom reszelt héja, 1 szál reszelt sárgarépa, 15 dkg olvasztott vaj, 3 tojás, 1 dl tej, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg reszelt étcsokoládé.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formát kibéleljük. A tojássárgáját fehéredésig verjük a fele cukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, a reszelt sárgarépát, a tejet és a langyos olvasztott vajat.
A lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a gyömbért, az áfonyát és a csokoládét.
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába belekeverjük a lisztes keveréket, utána óvatosan a tojásfehérje habot.
A masszával megtöltjük a formát, majd tűpróbáig, kb. 20 percig sütjük. A formában hagyjuk még kb. 5-10 percig.
A tetejét tetszés szerint díszítjük. Nekem 18 db muffin lett belőle.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése