Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 7 dkg rétesliszt, 1 cs. sütőpor, 1 kanál ecet, 1 evőkanál bor, 3 dkg kakaó.
Krémhez: 6 tojássárgája, 1 cs. vanília, 2 ek. liszt, 3 dl tej, 25 dkg ráma, 15 dkg porcukor.
Tetejére: 6 tojásfehérje, 1 cs. vanília, 30 dkg kristálycukor, csokimáz.
Elkészítése:
A 6 tojássárgáját kikeverjük a 15 dkg porcukorral, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, az ecetet, a bort, a kakaót és a 6 tojás felvert habját. Pecsenyesütőben kisütjük.
A 6 tojássárgáját, a vaníliát és a lisztet simára kavarjuk, majd a tejjel sűrűre főzzük. A vajat kikavarjuk a porcukorral és a kihűtött krémhez adjuk, rákenjük a kihűlt tésztára.
A 6 tojásfehérjét felverjük a vaníliával és a kristálycukorral gőz fölött, majd a sárga krémre kenjük.
A tetejét csokimázzal vonjuk be.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése