Hozzávalók:
Tésztához: 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, csipetnyi só, 4 tojássárgája, 1 kávéskanál rumaroma, 5 dkg olvasztott vaj.
Töltelékhez: 1 csomag csokoládés pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej.
Elkészítése:
Először 1,5 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, pici lisztet szórunk a tetejére, és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a porcukrot valamint a csipetnyi sót.
A tojássárgájához hozzákeverjük a rumaromát, az olvasztott vajat és a maradék langyos tejet. Miután felfutott az élesztő, beleöntjük a lisztbe, utána a tojásos tejjel alaposan kidagasztjuk.
A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk konyharuhával és meleg helyen duplájára kelesztjük, közben elkészítjük a pudingot.
A pudingport összekeverjük a cukorral, azután csomómentesre a tejjel. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Feltesszük az olajat forrósodni. A tésztát körülbelül 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, utána a fele mennyiségű karikákra teáskanálnyi pudingot teszünk.
Befedjük egy-egy tésztával, a széleit villával alaposan lenyomkodjuk, hogy nehogy sülés közben kifolyjon a puding.
Forró olajban arany barnára sütjük, végül fahéjas vagy sima porcukorral megszórjuk.
Tésztához: 2,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 10 dkg porcukor, csipetnyi só, 4 tojássárgája, 1 kávéskanál rumaroma, 5 dkg olvasztott vaj.
Töltelékhez: 1 csomag csokoládés pudingpor, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej.
Elkészítése:
Először 1,5 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, pici lisztet szórunk a tetejére, és felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a porcukrot valamint a csipetnyi sót.
A tojássárgájához hozzákeverjük a rumaromát, az olvasztott vajat és a maradék langyos tejet. Miután felfutott az élesztő, beleöntjük a lisztbe, utána a tojásos tejjel alaposan kidagasztjuk.
A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk konyharuhával és meleg helyen duplájára kelesztjük, közben elkészítjük a pudingot.
A pudingport összekeverjük a cukorral, azután csomómentesre a tejjel. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Feltesszük az olajat forrósodni. A tésztát körülbelül 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, utána a fele mennyiségű karikákra teáskanálnyi pudingot teszünk.
Befedjük egy-egy tésztával, a széleit villával alaposan lenyomkodjuk, hogy nehogy sülés közben kifolyjon a puding.
Forró olajban arany barnára sütjük, végül fahéjas vagy sima porcukorral megszórjuk.
1 megjegyzés:
Hűha! Ez nagyon jól néz ki, biztosan meg fogom csinálni!
Andi
Megjegyzés küldése