Narancsos tejszínes muffin

2010. jún. 13. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Narancsos tejszínes muffin, kandírozott cukrozott narancshéjas tésztával, valamint mandulaforgáccsal a tetején.
Narancsos tejszínes muffin
Hozzávalók:
15 dkg kristálycukor, 2 tojás, 2 dl tejszín, 25 dkg liszt, fél csomag sütőpor, fél dl olaj, fél citrom, 1 teáskanál reszelt narancshéj, 2 evőkanál kandírozott cukrozott narancshéj, mandulaforgács.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, a muffin formát kibéleljük muffinpapírral.
A cukrot habosra keverjük a tojással, majd belekeverjük a tejszínt és az olajat. A lisztbe elkeverjük a sütőport, a citrom levét és a reszelt héját, valamint a kandírozott narancshéjat. A szárazanyagot belekeverjük a tojásos masszába.
Belekanalazzuk a tésztát a formákba, utána a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal. Sütőbe tesszük, végül körülbelül 20 percit sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.



Megjegyzés:
Nekem 12 db muffin és 6 db minikuglóf lett belőle.

Forrás: Ezermuffin - Tejszínes muffin recept

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel