Karácsonyi gyümölcskenyér recept

Karácsonyi gyümölcskenyér recept, tejmentes, kevert tésztás sütemény, dióval, almával, áfonyával valamint csokoládéval.
Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók:
Almás keverékhez: 5 db alma, 20 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál mézes sütemény fűszerkeverék, 1 tojás.
Lisztes keverékhez: 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg aszalt szilva, 5 db aszalt füge, 10 dkg darabolt dió, 5 dkg étcsokoládé, esetleg még 5 dkg fehér csokoládé,
Tetejére: porcukor, csokoládé lapkák.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a fonott kalácsformát kivajazzuk és kilisztezzük.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük, belekeverjük a cukrot, a mézes sütemény fűszerkeveréket.
A lisztbe belekeverjük a sütőport, az apróra vágott gyümölcsöket, a diót és a csokoládét.
A tojást habosra keverjük egy villával, belekeverjük a reszelt almába, majd a szárazanyagokat is hozzáadjuk.
Beleöntjük a formába és a tetején, középen hosszában, egy kanállal kis mélyedést csinálunk, mert sütés közben nagyon felpúposodna.
Körülbelül 50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk kihűlni, majd pecsenyés tálra borítjuk, porcukorral megszórjuk, csokidísszel díszítjük.



gyümölcskenyér szeletelve
gyümölcskenyér szeletelve

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel