Hozzávalók:
Tésztához: 5 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, színes ételfesték.
Krémhez: 30 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé, 3 egész tojás, 3 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
A tojásfehérjéket apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként belekeverjük a sárgáját, utána pedig a liszttel elkevert sütőport.
A tésztát 6 felé osztjuk egy - egy kompótos tálba.
A tésztákat színezzük piros, sárga, zöld és kék ételfestékkel, valamint a lilával úgy, hogy egy kevés piros és kék festéket cseppentünk bele, ezután narancssárgát a pirossal és a sárgával készítjük el.
A tortaformába tetszőleges sorrendbe beleöntjük a tésztát, egy fakanál nyelével egy kört írunk le benne, hogy egy kicsit összefolyjon a szín. Ezt követően az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Három fele vágjuk a kihűlt tésztát, majd megkenjük krémmel.
A vajat kihabosítjuk és hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. A tojásokat illetve a 3 tojássárgáját a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött habverővel folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
Ezután a vajas csokoládéhoz keverjük, megtöltjük vele a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is és a tetejére is jusson.
A kész tortát ételfestékkel színezett marcipánnal díszítjük.
Tésztához: 5 tojás, 20 dkg cukor, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor, színes ételfesték.
Krémhez: 30 dkg vaj, 20 dkg olvasztott csokoládé, 3 egész tojás, 3 tojássárgája, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor.
Elkészítése:
A tojásfehérjéket apránként adagolva a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként belekeverjük a sárgáját, utána pedig a liszttel elkevert sütőport.
A tésztát 6 felé osztjuk egy - egy kompótos tálba.
A tésztákat színezzük piros, sárga, zöld és kék ételfestékkel, valamint a lilával úgy, hogy egy kevés piros és kék festéket cseppentünk bele, ezután narancssárgát a pirossal és a sárgával készítjük el.
A tortaformába tetszőleges sorrendbe beleöntjük a tésztát, egy fakanál nyelével egy kört írunk le benne, hogy egy kicsit összefolyjon a szín. Ezt követően az előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Három fele vágjuk a kihűlt tésztát, majd megkenjük krémmel.
A vajat kihabosítjuk és hozzákeverjük az olvasztott csokoládét. A tojásokat illetve a 3 tojássárgáját a cukorral és a vaníliacukorral gőz fölött habverővel folyamatosan keverve forróra felmelegítjük, a gázról levéve kihűlésig habbá verjük.
Ezután a vajas csokoládéhoz keverjük, megtöltjük vele a lapokat, hagyva annyit, hogy az oldalára is és a tetejére is jusson.
A kész tortát ételfestékkel színezett marcipánnal díszítjük.
1 megjegyzés:
Hűűű, de jól néz ki!:)
Megjegyzés küldése