Citromos kakaós muffin recept

2011. nov. 5. | 1 megjegyzés | Címkék: ,
Citromos kakaós muffin recept, citromaromás tojásfehérje habbal.
Citromos kakaós muffin
Hozzávalók:
Tésztához: 20 dkg puha vaj, 15 dkg kristálycukor, 2 tojás, 30 dkg liszt, 3 teáskanál sütőpor, 2 dl tejszín, 2 evőkanál kakaópor, fél citrom.
Habhoz: 2 tojásfehérje, pici só, körülbelül 6 evőkanál kristálycukor, citromhéj vagy citromaroma.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a muffin formát kibéleljük papírkapszlival.
A vajat habosra keverjük a kristálycukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd felváltva a tejszínnel hozzáadagoljuk a vajas krémhez.
Kettéosztjuk a tésztát, az egyikbe a kakaót, a másikba a citrom levét és reszelt héját tesszük. Egy - egy kanállal teszünk a formákba, utána körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A habhoz a tojásfehérjét pici sóval elkezdjük felverni, ezt követően apránként adagolva a cukorral, gőz felett kemény habbá verjük, ízesítjük citromhéjjal, esetleg a citrom saját levével, vagy citrom aromával.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Elég volt a képre ránézni és máris összefutott a nyál a számban. Ezt még ma megsütöm. :)

Megjegyzés küldése

Fel