Kókuszos Mont Blanc torta

Kókuszos Mont Blanc torta, csokoládé pudingos, karácsonyi sütemény recept.
Kókuszos Mont Blanc torta
Hozzávalók:
Piskótához: 3 tojás, 11 dkg kristálycukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 csomag csokoládés pudingpor.
Krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 dl tej, 6 evőkanál búzadara, 10 dkg kristálycukor, csipet só, 40 dkg tömlős tejszínes krémsajt, 1 csomag vaníliacukor, 15 dkg kókuszreszelék.
Díszítéshez: nyújtható cukormáz, karácsonyi cukordíszek, hegy alakú bon-bon, kakaópor, csokoládédara, hópehely alakú szórócukor.


Elkészítése:
Egy 22 cm-es tortaforma alját sütőpapírral vagy alufóliával kibélelünk, előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
A 3 tojásfehérjét apránként adagolva a cukorral keményre felverjük. Belekeverjük a tojássárgáját és a sütőporos pudingport.
A piskótát beleöntjük a tortaformába, majd megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A kihűlt tortalapot 3 felé vágjuk. Közben elkészítjük a krémet.
A 20 dkg vajat felhabosítjuk a porcukorral. A tejbe belekeverjük a búzadarát, a cukrot, a csipetnyi sót, a krémsajtot, a vaníliát és a kókuszreszeléket. Állandó keverés mellet sűrűre főzzük, vízfürdőben kihűtjük.
A vajas krémbe apránként adagoljuk a kókuszkrémet, utána alaposan összedolgozzuk. Ezzel a krémmel kenjük meg a piskóta lapokat úgy, hogy hagyjunk a tetejére és az oldalára is. Hűtőbe tesszük alaposan megdermedni.
Közben elkészítjük a nyújtható cukormázat a tasakon lévő utasítás szerint. Nagyobbra nyújtjuk, mint a tortaforma, a szélét kicsit hullámosra alakítjuk, majd ráborítjuk a tortára.
A torta szélét kirakjuk a csokival, a közepét megszórjuk kakaóporral, cukorhópihével, karácsonyi figurákkal díszítjük, az oldalát pedig csokidarával.



egy szelet karácsonyi finomság a kókuszos Mont Blanc tortából
egy szelet finomság a tortából


hópehely cukorka a karácsonyi torták szépítéséhez
hópehely cukor karácsonyi díszítgetéshez

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Guszta ez a torta, BUÉK!

Angéla írta...

Köszönöm szépen.
Neked is Boldog Új Évet Kívánok!

Megjegyzés küldése

Fel