Hozzávalók:
20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg kakaópor, csipetnyi só, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy marék aszalt áfonya, 2 egész tojás, 1 kis doboz tejföl, egy marék darabolt dió.
Elkészítése:
Először is, a sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy nagyjából 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Ezt követően a vajat a csokoládéval megolvasztjuk.
A kristálycukorba belekeverjük a kakaóport, a csipetnyi sót, valamint a vaníliás cukrot.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és az áfonyát, a tojásokat pedig kikeverjük a tejföllel.
Egy tálba öntjük a csokoládés vajat, hozzáadjuk a tejfölös tojást, végül pedig a lisztes keveréket.
A masszát belesimítjuk a tepsibe, a tetejét megszórjuk a darabolt dióval, majd körülbelül 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
Kiváló vasárnapi sütemény. Amíg reggel a család még alszik, gyorsan meg lehet sütni, mert nem kell használni az elektromos habverőt, így csendben sütögethetünk.
Vigyázat, istenien finom, érdemes nagyobb tepsibe dupla adagot sütni!
20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg kakaópor, csipetnyi só, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy marék aszalt áfonya, 2 egész tojás, 1 kis doboz tejföl, egy marék darabolt dió.
Elkészítése:
Először is, a sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy nagyjából 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Ezt követően a vajat a csokoládéval megolvasztjuk.
A kristálycukorba belekeverjük a kakaóport, a csipetnyi sót, valamint a vaníliás cukrot.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és az áfonyát, a tojásokat pedig kikeverjük a tejföllel.
Egy tálba öntjük a csokoládés vajat, hozzáadjuk a tejfölös tojást, végül pedig a lisztes keveréket.
A masszát belesimítjuk a tepsibe, a tetejét megszórjuk a darabolt dióval, majd körülbelül 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Megjegyzés:
Kiváló vasárnapi sütemény. Amíg reggel a család még alszik, gyorsan meg lehet sütni, mert nem kell használni az elektromos habverőt, így csendben sütögethetünk.
Vigyázat, istenien finom, érdemes nagyobb tepsibe dupla adagot sütni!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése