Aszalt áfonyás brownie

2012. szept. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Aszalt áfonyás brownie, kevert tésztájú sütemény, étcsokoládéval és darabolt dióval, érdemes dupla adagban gondolkodni, mert nagyon finom.
Aszalt áfonyás brownie
Hozzávalók:
20 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg kakaópor, csipetnyi só, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg liszt, fél csomag sütőpor, egy marék aszalt áfonya, 2 egész tojás, 1 kis doboz tejföl, egy marék darabolt dió.


Elkészítése:
Először is, a sütőt előmelegítjük 175 fokra, egy nagyjából 20 x 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Ezt követően a vajat a csokoládéval megolvasztjuk.
A kristálycukorba belekeverjük a kakaóport, a csipetnyi sót, valamint a vaníliás cukrot.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és az áfonyát, a tojásokat pedig kikeverjük a tejföllel.

Egy tálba öntjük a csokoládés vajat, hozzáadjuk a tejfölös tojást, végül pedig a lisztes keveréket.
A masszát belesimítjuk a tepsibe, a tetejét megszórjuk a darabolt dióval, majd körülbelül 30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.



Megjegyzés:
Kiváló vasárnapi sütemény. Amíg reggel a család még alszik, gyorsan meg lehet sütni, mert nem kell használni az elektromos habverőt, így csendben sütögethetünk.
Vigyázat, istenien finom, érdemes nagyobb tepsibe dupla adagot sütni!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel