Meggyes kakaós muffin karácsonyra

Meggyes kakaós muffin karácsonyra, marcipán ízű cukormázzal bevonva, karácsonyi csokoládé díszekkel a tetején.
Meggyes kakaós muffin karácsonyra
Hozzávalók:
2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 2 dl tej, 1 dl olaj, 36 szem magozott meggybefőtt, 1 csomag marcipán ízű cukormáz, csokidíszek.


Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a mini muffin sütőt pedig kibéleljük muffin papírral.

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral illetve a vaníliás cukorral.
A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, valamint a kakaóport.
A cukros tojásba belekeverjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is.

A masszából egy-egy teáskanállal teszünk a formákba, mindegyikbe teszünk egy-egy szem magozott meggyett, ezt követően befedjük a maradék tésztával.
Körülbelül 10 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

A mázat utasítás szerint elkészítjük, a muffinok tetejét bekenjük vele, végül csokoládéval díszítjük.


Adag: 36 db
Elkészítési idő: 30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel