Hozzávalók:
2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 2 dl tej, 1 dl olaj, 36 szem magozott meggybefőtt, 1 csomag marcipán ízű cukormáz, csokidíszek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a mini muffin sütőt pedig kibéleljük muffin papírral.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral illetve a vaníliás cukorral.
A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, valamint a kakaóport.
A cukros tojásba belekeverjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is.
A masszából egy-egy teáskanállal teszünk a formákba, mindegyikbe teszünk egy-egy szem magozott meggyett, ezt követően befedjük a maradék tésztával.
Körülbelül 10 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A mázat utasítás szerint elkészítjük, a muffinok tetejét bekenjük vele, végül csokoládéval díszítjük.
Adag: 36 db
Elkészítési idő: 30 perc
2 tojás, 10 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg liszt, 1 teáskanál fahéj, 1 csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 2 dl tej, 1 dl olaj, 36 szem magozott meggybefőtt, 1 csomag marcipán ízű cukormáz, csokidíszek.
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a mini muffin sütőt pedig kibéleljük muffin papírral.
A tojásokat habosra keverjük a porcukorral illetve a vaníliás cukorral.
A lisztbe belekeverjük a fahéjat, a sütőport, valamint a kakaóport.
A cukros tojásba belekeverjük a tejet és az olajat, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is.
A masszából egy-egy teáskanállal teszünk a formákba, mindegyikbe teszünk egy-egy szem magozott meggyett, ezt követően befedjük a maradék tésztával.
Körülbelül 10 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
A mázat utasítás szerint elkészítjük, a muffinok tetejét bekenjük vele, végül csokoládéval díszítjük.
Adag: 36 db
Elkészítési idő: 30 perc
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése