Szilvalekváros mázas mézes puszedli

Szilvalekváros mázas mézes puszedli, karácsonyi dekorációval, olvasztott fehér és étcsokoládéval bevonva.
Szilvalekváros mázas mézes puszedli
Hozzávalók:
20 dkg méz, 25 dkg kristálycukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 lapos evőkanál mézes fűszerkeverék, 1 dl víz, 3 dkg vaj, 80 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 3 tojássárgája, 2 dl tej, 2 dkg szalakálé, szilvalekvár.
Mázhoz: 20 dkg étcsokoládé, 20 dkg fehér csokoládé.


Elkészítése:
Egy lábasban lassú tűzön összeolvasztjuk a mézet, a kristálycukrot, a kakaóport, a mézes fűszerkeveréket, és a vizet.
Ezt követően hozzáadjuk és felolvasztjuk benne a vajat is, majd langyosra hűtjük.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, a közepébe egy mélyedést teszünk, beleöntjük a langyos mézes keveréket, a tojássárgáját, illetve a langyos tejbe felolvasztott szalakálét, és jól összedolgozzuk.
Egy kissé lágy masszát kapunk, de nem baj.
Folpackkal letakarjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a sütőt előmelegítjük 180 fokra, 4 tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Lisztezett deszkán körülbelül 4 mm-es téglalappá nyújtjuk, nagyobb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a közepébe teszünk egy - egy fél teáskanál szilvalekvárt, utána gombócokat formálunk belőle.
Egymástól 2 ujjnyira tesszük a golyókat, és körülbelül 12 perc alatt megsütjük.

Miután kihűltek, olvasztott csokiba mártjuk, cukor és csokoládé díszeket teszünk a tetejére.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon jól néznek ki ezek a lekváros-csokis puszedlik! Finomak lehetnek!

Angéla írta...

Igen, egy ismerősömtől kaptam a receptet csak puszedlinek, de imádom a szilvalekvárt, és így jött az ötlet, hogy megtöltöm. Finom, puha süti.

Megjegyzés küldése

Fel