Hozzávalók:
Tésztához (2 darabhoz): 6 db tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 4 csomag csokoládés pudingpor.
Csokoládékrémhez: 6,5 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Sztracsatella krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 csomag vanília, 10 dkg csokoládéreszelék, 1 evőkanál zselatin, 5 evőkanál víz, 2 dl tejszín.
Elkészítése:
A sütőt elmelegítjük 180 fokra, egy 28x38 cm -es tepsit kibéleljük alufóliával.
A tésztához először is, 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral.
Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk az 1 kávéskanál sütőporral elkevert 2 csomag csokoládés pudingport.
A tésztát tepsibe simítjuk, és megsütjük.
Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.
A kisült és kihűlt piskóta lapokból két-két muffin formát vágunk ki, összesen 4 lapot kapunk.
A csokoládés krémhez sűrűre főzzük a pudingot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
Ezzel a krémmel töltjük meg a piskóta lapokat.
A sztracsatella krémhez a mascarponét a porcukorral és a vaníliával robotgép segítségével összekeverjük, utána beleforgatjuk a csokoládéreszeléket.
A zselatint feloldjuk az 5 evőkanál vízben, majd kihűtjük, közben pedig a tejszínt kemény habbá verjük.
A mascarpone krémhez hozzáadjuk a zselatint, valamint a tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk.
A muffin torta felső részére halmozzuk a sztracsatella krém felét, a megmaradt krém egyik felét pedig az aljára, a másik felét pedig habzsákba tesszük, és ezzel díszítjük a muffin tetejét.
Végezetül pedig a muffin torta aljára marcipánból "papírkapszlit" készítünk.
Megjegyzés:
Ezt a tortát a gyerekek sütötték a blogom 5. szülinapjára.
Tésztához (2 darabhoz): 6 db tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 4 csomag csokoládés pudingpor.
Csokoládékrémhez: 6,5 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Sztracsatella krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 csomag vanília, 10 dkg csokoládéreszelék, 1 evőkanál zselatin, 5 evőkanál víz, 2 dl tejszín.
Elkészítése:
A sütőt elmelegítjük 180 fokra, egy 28x38 cm -es tepsit kibéleljük alufóliával.
A tésztához először is, 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral.
Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk az 1 kávéskanál sütőporral elkevert 2 csomag csokoládés pudingport.
A tésztát tepsibe simítjuk, és megsütjük.
Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.
A kisült és kihűlt piskóta lapokból két-két muffin formát vágunk ki, összesen 4 lapot kapunk.
A csokoládés krémhez sűrűre főzzük a pudingot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
Ezzel a krémmel töltjük meg a piskóta lapokat.
A sztracsatella krémhez a mascarponét a porcukorral és a vaníliával robotgép segítségével összekeverjük, utána beleforgatjuk a csokoládéreszeléket.
A zselatint feloldjuk az 5 evőkanál vízben, majd kihűtjük, közben pedig a tejszínt kemény habbá verjük.
A mascarpone krémhez hozzáadjuk a zselatint, valamint a tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk.
A muffin torta felső részére halmozzuk a sztracsatella krém felét, a megmaradt krém egyik felét pedig az aljára, a másik felét pedig habzsákba tesszük, és ezzel díszítjük a muffin tetejét.
Végezetül pedig a muffin torta aljára marcipánból "papírkapszlit" készítünk.
Megjegyzés:
Ezt a tortát a gyerekek sütötték a blogom 5. szülinapjára.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése