Muffin torta blogszülinapra

2014. febr. 9. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Az Angéla Web Cuki 5. szülinapjára sütött, muffin formájú, csokoládé és sztracsatella krémes torta.
Muffin torta blogszülinapra
Hozzávalók:
Tésztához (2 darabhoz): 6 db tojás, 22 dkg kristálycukor, 2 kávéskanál sütőpor, 4 csomag csokoládés pudingpor.
Csokoládékrémhez: 6,5 dl tej, 4 evőkanál kristálycukor, 2 csomag csokoládés pudingpor, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor.
Sztracsatella krémhez: 25 dkg mascarpone, 10 dkg porcukor, 2 csomag vanília, 10 dkg csokoládéreszelék, 1 evőkanál zselatin, 5 evőkanál víz, 2 dl tejszín.


Elkészítése:
A sütőt elmelegítjük 180 fokra, egy 28x38 cm -es tepsit kibéleljük alufóliával.

A tésztához először is, 3  tojásfehérjét kemény habbá verünk apránként adagolva 11  dkg kristálycukorral.
Ezt követően hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk az 1 kávéskanál sütőporral elkevert 2 csomag csokoládés pudingport.
A tésztát tepsibe simítjuk, és megsütjük.

Ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.

A kisült és kihűlt piskóta lapokból két-két muffin formát vágunk ki, összesen 4 lapot kapunk.

A csokoládés krémhez sűrűre főzzük a pudingot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kihűlt pudingot.
Ezzel a krémmel töltjük meg a piskóta lapokat.

A sztracsatella krémhez a mascarponét a porcukorral és a vaníliával robotgép segítségével összekeverjük, utána beleforgatjuk a csokoládéreszeléket.
A zselatint feloldjuk az 5 evőkanál vízben, majd kihűtjük, közben pedig a tejszínt kemény habbá verjük.
A mascarpone krémhez hozzáadjuk a zselatint, valamint a tejszínt, és óvatosan összeforgatjuk.

A muffin torta felső részére halmozzuk a sztracsatella krém felét, a megmaradt krém egyik felét pedig az aljára, a másik felét pedig habzsákba tesszük, és ezzel díszítjük a muffin tetejét.

Végezetül pedig a muffin torta aljára marcipánból "papírkapszlit" készítünk.



Megjegyzés:
Ezt a tortát a gyerekek sütötték a blogom 5. szülinapjára.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel