Hozzávalók
Tésztához 15 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 3 darab tojás, 80 ml tej, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Túrógolyókhoz 10 dkg áttört túró, 1 evőkanál kristálycukor, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál vaníliás cukor, 1 púpozott teáskanál búzadara.
Tetejére reszelt fehér csokoládé.
Elkészítése
Először is, a golyókhoz az áttört túrót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot valamint a búzadarát jó alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a túró nedvességét felszívja a búzadara.
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffin tepsit kibéleljük szilikonos, vagy papír kapszlikkal.
A tésztához a vajat az étcsokoládéval megolvasztjuk, beleszórjuk a cukorral összekevert kakaóport, és az egészet eldolgozzuk.
A tojásokat egy másik tálba kissé felverjük, majd beleforgatjuk a csokoládéba, utána hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is összevegyítjük a masszánkat.
A tésztát egy fagyis kanállal elosztjuk a formákba, mindegyik közepébe egy-egy túró golyót teszünk, amit egy picit belenyomunk.
Ezt követően sütőbe tesszük, körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivett forró muffinokat megszórjuk reszelt fehér csokoládéval.
Tésztához 15 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 3 darab tojás, 80 ml tej, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Túrógolyókhoz 10 dkg áttört túró, 1 evőkanál kristálycukor, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál vaníliás cukor, 1 púpozott teáskanál búzadara.
Tetejére reszelt fehér csokoládé.
Elkészítése
Először is, a golyókhoz az áttört túrót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot valamint a búzadarát jó alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a túró nedvességét felszívja a búzadara.
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffin tepsit kibéleljük szilikonos, vagy papír kapszlikkal.
A tésztához a vajat az étcsokoládéval megolvasztjuk, beleszórjuk a cukorral összekevert kakaóport, és az egészet eldolgozzuk.
A tojásokat egy másik tálba kissé felverjük, majd beleforgatjuk a csokoládéba, utána hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is összevegyítjük a masszánkat.
A tésztát egy fagyis kanállal elosztjuk a formákba, mindegyik közepébe egy-egy túró golyót teszünk, amit egy picit belenyomunk.
Ezt követően sütőbe tesszük, körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivett forró muffinokat megszórjuk reszelt fehér csokoládéval.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése