Túrógolyós csokoládés muffin

2014. okt. 20. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
A Túrógolyós csokoládés muffin, egy a közepén citromhéjjal ízesített túrógombóccal töltött, étcsoki tésztás sütemény, tetején egy kevés reszelt fehér csokival.
Túrógolyós csokoládés muffin
Hozzávalók
Tésztához 15 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 2 evőkanál kakaópor, 3 darab tojás, 80 ml tej, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor.
Túrógolyókhoz 10 dkg áttört túró, 1 evőkanál kristálycukor, fél citrom reszelt héja, 1 kávéskanál vaníliás cukor, 1 púpozott teáskanál búzadara.
Tetejére reszelt fehér csokoládé.


Elkészítése
Először is, a golyókhoz az áttört túrót, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot valamint a búzadarát jó alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk pihenni a hűtőben, hogy a túró nedvességét felszívja a búzadara.

A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffin tepsit kibéleljük szilikonos, vagy papír kapszlikkal.

A tésztához a vajat az étcsokoládéval megolvasztjuk, beleszórjuk a cukorral összekevert kakaóport, és az egészet eldolgozzuk.
A tojásokat egy másik tálba kissé felverjük, majd beleforgatjuk a csokoládéba, utána hozzáöntjük a tejet, beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet, és ezzel is összevegyítjük a masszánkat.

A tésztát egy fagyis kanállal elosztjuk a formákba, mindegyik közepébe egy-egy túró golyót teszünk, amit egy picit belenyomunk.
Ezt követően sütőbe tesszük, körülbelül 20 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd a sütőből kivett forró muffinokat megszórjuk reszelt fehér csokoládéval.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel