Halloweeni dejó kekszek

2014. okt. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Halloweeni dejó kekszek, boszorkányujjak.
Halloweeni dejó kekszek, boszorkányujjak
Hozzávalók
Kekszhez 25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg dejó, 1 kávéskanál sütőpor, 20 dkg hideg margarin, 1 db tojás.
Körmökhöz 1 db tojássárgája, pucolt tökmag, piros ételfesték (Dr. Oetker).
Díszítéshez fekete és fehér marcipán, dekorációs cukor stift.


Elkészítése
A sütemény elkészítését kezdjük azzal, hogy a lisztbe belekeverjük a porcukrot, a dejót, és a sütőport, utána az egészet morzsoljuk el a margarinnal.
Ezt követően üssük bele a tojást, utána gyúrjuk tésztává, majd folpackba tekerve hűtőben pihentessük.

Addig előmelegítjük a sütőt 180 fokra, valamint 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát körülbelül akkora rudakká formáljuk, mint amekkora a középső ujjunk, illetve különféle sütemény kiszúró formákkal kiszaggatjuk.
Az ujjacskák egyik végét bekenjük tojássárgájával, utána rányomunk egy-egy tökmagot.
Két helyen az ujjunkkal összenyomjuk a rudakat, majd a közte lévő tésztát fogpiszkáló segítségével "beráncoljuk".

Sütőbe téve 15 percig süssünk, de ne tovább, különben kiszáradnak.

Miután megsültek, a körmök szélét bekenjük, "véresítjük" a piros ételfestékkel.
A süti formák díszítésének pedig csak a képzelet szab határt.


Halloweeni dejó kekszek, fura figurák.
Halloweeni dejó kekszek, fura figurák

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel