Hozzávalók
15 dkg fehér csokoládé, 4 dkg vaj, 2 tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg durvábbra őrölt pirított sótlan mogyoró, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, porcukor.
Elkészítése
A csokoládét a vajjal összeolvasztjuk, majd néhány percet hűlni hagyjuk, utána alaposan elkeverjük a tojásokkal.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, az áfonyát, a kristálycukrot, valamint a sütőport.
A lisztes keveréket a csokoládés masszához adjuk, alaposan összedolgozzuk, majd 2 órán át hűtőben pihentetjük.
A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A masszából kisebb diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük őket a porcukorban.
A golyókat egymástól 5 cm távolságra a tepsire rakosgatjuk, 13 perc alatt megsütjük, de nem tovább, mert különben kiszáradnak.
15 dkg fehér csokoládé, 4 dkg vaj, 2 tojás, 20 dkg liszt, 10 dkg durvábbra őrölt pirított sótlan mogyoró, 5 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, porcukor.
Elkészítése
A csokoládét a vajjal összeolvasztjuk, majd néhány percet hűlni hagyjuk, utána alaposan elkeverjük a tojásokkal.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a mogyorót, az áfonyát, a kristálycukrot, valamint a sütőport.
A lisztes keveréket a csokoládés masszához adjuk, alaposan összedolgozzuk, majd 2 órán át hűtőben pihentetjük.
A gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A masszából kisebb diónyi gombócokat formázunk, meghempergetjük őket a porcukorban.
A golyókat egymástól 5 cm távolságra a tepsire rakosgatjuk, 13 perc alatt megsütjük, de nem tovább, mert különben kiszáradnak.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése