Almás muffin fahéjas öntettel

2015. máj. 18. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Almás muffin fahéjas öntettel, nagyjából 45 perc alatt elkészíthető, 12 darabos könnyed, finom sütemény.
Almás muffin fahéjas öntettel
Hozzávalók
Tésztához 1 db egész tojás, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl olaj, 125 ml tej, 25 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék, csipetnyi só, 3 db kisebb alma.
Tetejére kristálycukor, fahéj.
Öntethez 5 evőkanál tejföl, 2 evőkanál porcukor, 1 kávéskanál fahéj.


Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy 12 darabos muffin tepsit kibélelünk papírkapszlival.

A tojást habosra keverjük a kristálycukorral, majd beleöntjük az olajat és a tejet.
A lisztbe beleszórjuk a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket valamint a csipetnyi sót.
Az almákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

A lisztes keverékhez hozzáöntjük a tojásos masszát, és az alma kockákat.
Rövid kevergetéssel összeforgatjuk, egy-egy fagyis kanállal merítünk masszából, utána megtöltjük a formákat, majd megszórjuk a tetejét a cukros fahéjjal.

Ezt követően sütőbe tesszük, körülbelül 25 perc alatt megsütjük, és amíg sül, elkészítjük az öntetet.

A tejfölt összekeverjük a porcukorral, illetve a fahéjjal, és leöntjük vele a megsült sütinket.



Adag 12 darab
Elkészítési idő 30 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel