Gesztenyés aszalt szilvás beigli

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Gesztenyés aszalt szilvás beigli, kelt tésztás karácsonyi sütemény, vörösborban áztatott aszalt szilvás, gesztenyés fahéjas töltelékkel.
Gesztenyés aszalt szilvás beigli
Hozzávalók:
2 rúdhoz: 2,5 dl tej, 3 evőkanál kristálycukor, 8 dkg vaj, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő, 50 dkg liszt, csipetnyi só, a tetejére 1 tojás.
Töltelékhez: 1 csomag aszalt szilva, 2 dl vörösbor, 50 dkg gesztenyemassza, körülbelül 2 evőkanál darált keksz, 1 teáskanál őrölt fahéj.


Elkészítése:
A tejbe belekeverjük a cukrot, majd a vajjal együtt felmelegítjük, kissé hagyjuk langyosra hűlni, utána belekeverjük a tojást és az élesztőt.
A lisztbe beleszórjuk a csipetnyi sót, ezt követően a tejes vajjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük, közben előmelegítjük a sütőt.
A töltelékhez az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk, majd a borba áztatjuk. A gesztenyét villával összetörtjük, azután belekeverjük a fahéjat, a szilvát és a darált kekszet.
A tésztát kinyújtjuk a nagy gyúródeszka nagyságára, megkenjük a töltelékkel, majd középen kettévágjuk és feltekerjük. Vajazott tepsibe tesszük, megkenjük a tetejét a felvert tojással, utána villával megszurkáljuk.
A tepsiben hagyjuk még körülbelül 30 percig kelni, közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, végezetül körülbelül 35 - 40 percig sütjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel