Túrós kuglóf recept

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Túrós kuglóf, karácsonyi sütemény, kakaóporos tésztával, túrós citromos kakaós töltelékkel, olvasztott fehér csokoládéval bevonva, csokiforgáccsal megszórva.
Túrós kuglóf
Hozzávalók:
Tésztához: 10 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 tojás, 20 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csomag vanília, csipetnyi sót.
Töltelékhez: 15 dkg vaj, 75 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 1 citrom reszelt héja, 3 tojás, 1 evőkanál kakaópor.
Tetejére: 10 dkg fehér csokoládé, 2 teáskanál olaj, körülbelül 5 dkg tejkrémmel töltött csokoládé ( Tibi vagy Milka ).


Elkészítése:
Én a kapcsos tortaformába sütöttem, aminek cserélhető az alja kuglóf sütőnek is. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeverésesnél 150 fokra.
A vajat kikavarjuk a porcukorral, majd belekeverjük a tojást, a lisztbe belekeverjük a kakaóport, a sütőport, a vaníliát és a sót. Ebből linzertésztát kapunk, melyet belenyomkodunk a kuglóf formába úgy, hogy körülbelül 4 cm -es pereme legyen.
A töltelékhez a vajat megolvasztjuk, a túrót a cukorral jól kikeverjük, utána beledolgozzuk a pudingport, a reszelt citromhéjat, a tojást és a kihűlt olvasztott vajat.
A krém körülbelül 2/3-át beleöntjük a formába, majd a maradékba belekeverjük a kakaóport és azt is beleöntjük, villával kicsit megkavarjuk, hogy márványos legyen.
Körülbelül egy óráig sütjük, utána még 15 percig a sütőben hagyjuk pihenni.
A fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és a kihűlt tésztára kenjük. Hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, végezetül zöldséghámozóval csokiforgácsot szórunk rá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel