Kevert almás sütemény

2009. febr. 21. | 0 megjegyzés | Címkék: , ,
Kevert almás sütemény, almás fahéjas kevert tésztával, csokoládémázzal vagy darabolt dióval a tetején.
Kevert almás sütemény
Hozzávalók:
Tésztához: 3 egész tojás, 30 dkg cukor, 30 dkg reszelt alma, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 kávéskanál fahéj.
Csokoládémázhoz: 20 dkg cukor, 2 kanál kakaó, 2 kanál tej.


Elkészítése:
A tojássárgáját kikeverni a cukorral, a fehérjét kemény habbá felverni.
A sárgájához hozzákeverni a reszelt almát, a liszttel elkevert sütőport, valamint fahéjat, majd a tojáshabot.
Vajazott, lisztezett tepsibe kisütni, utána még a forró tésztára kenni a cukorból, kakaóból és tejből készült hideg csokimázat.



Megjegyzés:
Én csokimáz helyett két maréknyi darabolt diót szórtam a nyers sütemény tetejére és így sütöttem meg.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel