Kókuszos palacsinta

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
10 dkg liszt, 1,4 liter tejszín, 2 tojás, 2 ek. olaj, 1 csipet só, vanília (vagy hagyományos palacsintatésztából)
Töltelékhez: 9 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 1 narancs héja, 1 tojás, 2 ek. narancslé, 15 dkg kókuszreszelék.
Mártáshoz: 3 ek. cukor, 3 ek. narancslé, vaj.

Elkészítése:
A tésztához simára keverjük a lisztet, tejszínt, olajat, egy-egy csipetnyi sót és vaníliát, majd a tojásokat, ügyeljünk arra, hogy ne legyen csomós, majd hagyjuk pihenni kb. negyed óráig. Időközben a langyos vajat krémesre keverjük a cukorral és a reszelt narancshéjjal. Hozzákeverjük a tojást, a narancslevet, és a kókuszreszeléket. A tésztából kb. 12 palacsintát sütünk. Egymásra tesszük, majd előmelegített sütőben melegen tartjuk. A mártáshoz a cukrot addig karamellizáljuk, míg világosbarna nem lesz. Vegyük le a tűzről, és kanalanként adjuk hozzá a narancslevet. Keverjük bele a vajat, és rövid ideig melegítsük. A palacsintákat megkenjük a kókuszkrémmel, feltekerjük, majd leöntjük a mártással.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel