Epermisu

2015. máj. 25. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Az Epermisu egy sütés nélküli sütemény, aminek citromos sziruppal átitatott babapiskóta az alapja, amire eperpürés mascarponés krémet simítunk.
Epermisu
Hozzávalók
Tésztához 30 darab babapiskóta.
Sziruphoz 10 dkg kristálycukor, 2 dl víz, 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve.
Krémhez 60 dkg pürésített eper, 30 dkg házi vagy bolti mascarpone, 20 dkg olvasztott fehér csokoládé, 1,5 dl Hulala tejszín, 10-12 darab eper feldarabolva.
Díszítéshez eper, olvasztott csokoládé, eper ízű csokoládéforgács.


Elkészítése
A sziruphoz a cukrot olvadásig forraljuk a vízzel, beleöntjük a citromlevet és a citrom héjat, utána hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez az eperpürébe belekeverjük a mascarponét és az olvasztott fehércsokit, óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.

Egyesével belemártunk 15 darab babapiskótát a szirupba, lerakjuk egy 23x23 centiméteres jénai tál aljára.

Rásimítjuk a krém felét, megszórjuk a darabolt eperrel, ismét szirupba mártott babapiskóta, majd a maradék krém következik.
Ezt követően a hűtőben több órát hűtjük, közben elkészítjük a díszítést.

Az eper szemeket először a gőz fölött megolvasztott csokoládéba valamint az epres csokiforgácsba mártjuk.
Sütőpapírra téve megvárjuk, amíg megszilárdul a máz, ezzel díszítjük az epermisunkat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel