Lengyel szelet

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 2 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1 kanál méz, 5 dkg margarin, 35 dkg liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál citromlé.
Krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, fél liter tej, 4 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaópor, 8 dkg kókuszreszelék.
Mázhoz: 4 evőkanál porcukor, 3 evőkanál kakaópor, 5 dkg vaj, 4 evőkanál forró víz.


Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral jól kikeverjük. A mézet a margarinnal felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukros tojáshoz, majd belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, amit 1 kanál citromlével semlegesítünk.
Jól összedolgozzuk, és vajazott tepsi hátán három lapot sütünk belőle.
A mázat arra a lapra kenjük, amelyik a legjobban sikerült, illetve még a forró tésztára kell rá kenni.
A krém elkészítéséhez a vajat a porcukorral kikavarjuk. A  tejben a lisztet elkeverjük, és pépet főzünk belőle. Amikor kihűlt, a pépet hozzákeverjük a vajas krémhez ( fokozatosan, kanalanként ).
Miután jól összekevertük, a krémet kétfelé osztjuk, az egyikbe kakaót, a másikba kókuszreszeléket keverünk bele, és ezzel töltjük meg a lapokat.
A mázhoz a porcukrot összekeverjük a kakaóporral, a vajjal, valamint a forró vízzel, végül a forró lapra kenjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel