Mákos diós hókifli

2009. márc. 28. | 0 megjegyzés | Címkék: , , ,
Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt, 25 dkg vaj, csipetnyi só, 2 dl tejföl, 20 dkg darált dió, 20 dkg darált mák, 20 dkg porcukor, 12 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, 2 vanília, fél dl rum, fél dl tej, 25 dkg vaníliás porcukor a forgatáshoz.


Elkészítése:
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután három részre osztjuk, utána 15 percre félrerakjuk.
A diót a fel porcukorral, a fele mazsolával és a fele reszelt citromhéjjal, 1 vaníliával valamint a rummal összekeverjük. A mák tölteléket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tejet teszünk bele.
A tésztát enyhén lisztezett deszkán körülbelül 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd egy 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A tésztakorongok alsó részére 1-1 mokkáskanálnyi tölteléket halmozunk, feltekerjük, ezt követően kissé meghajlítjuk, így nyeri el kifli formáját.
Ezután sütőpapírral kibélelt vagy vajjal kikent tepsibe tesszük, előmelegített sütőben körülbelül 15 percig sütjük. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel