Mákos zserbó 2

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék: ,
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 sütőpor, 1 dl tejföl, 1 habosra vert tojás, 3 dkg vaníliás cukor.
Töltelék: 30 dkg darált mák, 15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, mazsola, szilvalekvár, tortabevonó.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, melyet kis időre a hűtőbe teszünk. Közben elkészítjük a tölteléket: a darált mákot, a cukrot, a citrom reszelt héját és a mazsolát összekeverjük. A tésztát 3 részre osztjuk. Gáz tepsibe teszünk egy lapot, megkenjük szilvalekvárral, megszórjuk a mákos töltelékkel, lap, lekvár, mák, lap. Előmelegített sütőben megsütjük. Csokimázzal bevonjuk a tetejét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel