Mandulás citromos szelet

2009. márc. 7. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
1 zacskó citromízű zselépor fél liter folyadékhoz, 17-18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 2 vanília, 7-8 dkg porcukor, reszelt citromhéj, 1 csapott tk. sütőpor, 2 dkg étkezési keményítő, 7-8 dkg liszt, 17-18 dkg tejszínes krémtúró, 4 dl tejszín, 15 dkg citromlekvár, 7-8 dkg szálasra vágott mandula, porcukor.

Elkészítése:
Kis lábosban a citromízű zseléport kb. fél liter vízben elkeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk. Beleszórunk 5 dkg cukrot, és álladó keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Kihűtjük, majd hűtőbe tesszük. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 3 ek hideg vízzel robotgéppel kemény habbá verjük, és beleszórjuk az 1 vaníliával elkevert porcukrot. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és a citromhéjat. Rászitáljuk a keményítővel és sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan összedolgozzuk. A tésztát sütőpapírral kibélelt 32x39 cm-es tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben kisütjük. A kisült, kihűlt piskótát keresztbe elvágjuk. A krémtúrót a maradék cukorral és a másik zacskó vaníliával ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Először a túrót, majd a tejszínt a dermedő zseléhez keverjük, és további 15-20 percre hűtőbe tesszük. Közben az egyik lapot visszatesszük a tepsibe, majd rákenjük a krémet, és befedjük a másik lappal. Egész éjszakára hűtőben tartjuk. A szálasra vágott mandulát serpenyőben megpirítjuk. A süteményt a megmelegített citromlekvárral lekenjük, megszórjuk a mandulával, majd a porcukorral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel