Francia különlegesség (Julika-féle)

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 6 tojássárgája, 15 dkg cukor, 7 dkg liszt, 1,5 mk. sütőpor, 3 dkg kakaó, 6 tojás jól felvert habja.
Krémhez: 25 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 3 vanília, 6 tojássárgája, 2 ek. liszt, 3 dl tej, 30 dkg cukor, 6 tojásfehérje.


Elkészítése:
A 6 tojássárgáját felverjük a cukorral, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a kakaót és végül a fehérjék keményre felvert habját. Zsírozott, lisztezett nagyobb pecsenyesütő tepsibe kisütjük.
A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliával. A 6 tojássárgáját, a lisztet és a tejet sűrű péppé főzzük, állandó keveréssel kihűtjük, majd hozzáadjuk a vajkrémet.
Ezt rákenjük a kihűlt tészta tetejére, utána erre a cukor és a tojásfehérje gőz fölött felvert habját.
Végezetül még megszórhatjuk kakaóporral.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel