Hamis dobostorta

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 10 dkg zsír, 15 dkg cukor, 2 dkg szalakálé, 1 egész tojás, 1-2 dl tej, 3 tojás, 30 dkg cukor, 2 vanília, 6 ek. liszt, 3 dkg kakaó, 3+8 dl tej.


Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és a nagy gáz tepsi hátoldalán 3 kerek lapot sütünk belőle ( világos színűre ).
A 3 tojássárgáját a cukorral, vaníliával elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a 3 dl tejet, és habarást készítünk belőle. 8 dl tejet felforralunk, amikor forr, beleöntjük a habarás és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Keményre felverjük a tojásfehérjéket, majd a forró pépbe öntjük. Ezzel a krémmel kenjük meg a lapokat, 2-3 óra múlva szeletelhető.
A tetejét tetszés szerint díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel