Ibolya tészta

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 30 dkg liszt, 1 evőkanál zsír, 10 dkg porcukor, 1 tojás, 2 evőkanál kakaó, fél csomag szalakálé, tej.
Töltelékhez: 2 evőkanál liszt, 2 dl tej, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csomag vanília, 1 doboz piskóta, 1 dl rum, fél dl tej.
Tetejére: 2 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, csokoládéreszelék.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, a porcukorral, a tojással, a kakaóval, a szalakáléval és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy könnyű tészta legyen, majd 2 lapot sütünk belőle.
A töltelékhez a lisztet a tejben jó sűrűre főzünk, a vajat a porcukorral habosra keverünk, beletesszük a vaníliát és a kihűlt pépet.
Rákenjük a krém felét az 1. lapra, a piskótát a rum és a tej keverékébe mártogatjuk, rásorakoztatjuk a krémre, ezt újra megkenjük a maradék krémmel utána rátesszük a 2. lapot.
A tojásfehérjét felverjük a porcukorral gőz fölött, rákenjük a tésztára, végül csokoládéreszeléket szórunk rá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel