Kosárka 2

2009. ápr. 11. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
10 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 30 dkg liszt, 1 tojássárgája, 1 cs. vanília, 5 dl tej, 2 vaníliás pudingpor, 15 dkg kristálycukor, 2 csipetnyi vanília, 4 tojás.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, vékonyan kibéleljük vele a formákat. A tésztát villával megszurkáljuk. Forró sütőben világossárgára sütjük. Kihűlés után a formákból kiborítjuk. A pudingot simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével, és a 4 tojássárgájával. A fehérjét a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot a vaníliával együtt felforraljuk. Leforrázzuk vele a pudingot, majd jól összekeverjük, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a tojáshabot. Ezzel a krémmel töltjük meg a formákat. Gyümölccsel díszíthetjük, önthetünk rá gyümölcszselét, vagy a tortácskákat csokoládémázba mártogatjuk, és utána töltjük meg a krémmel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel