Hozzávalók
30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 teáskanál kakaópor, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 kávéskanál gyömbérpor, 20 dkg margarin, 2 tojássárgája, csokoládékrém.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsiket pedig kibéleljük sütőpapírral.
A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a gyömbérport, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
A közepébe mélyedést teszünk, beleütjük a tojássárgáját, ezt követően gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán fél centiméteresre nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük.
Miután kihűltek, akár készen kapható, akár valamilyen saját receptes csokoládékrémmel 2-2 kekszet összeragasztunk, és készen is vannak.
30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 2 teáskanál kakaópor, 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék, 1 kávéskanál gyömbérpor, 20 dkg margarin, 2 tojássárgája, csokoládékrém.
Elkészítése
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsiket pedig kibéleljük sütőpapírral.
A lisztbe beleszórjuk a porcukrot, a kakaóport, a mézeskalács fűszerkeveréket, a gyömbérport, majd elmorzsoljuk a margarinnal.
A közepébe mélyedést teszünk, beleütjük a tojássárgáját, ezt követően gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán fél centiméteresre nyújtjuk, kiszaggatjuk, tepsikbe sorakoztatjuk, és 8-10 perc alatt megsütjük.
Miután kihűltek, akár készen kapható, akár valamilyen saját receptes csokoládékrémmel 2-2 kekszet összeragasztunk, és készen is vannak.
1 megjegyzés:
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése