Miklós tészta

2009. ápr. 13. | 0 megjegyzés | Címkék:
Hozzávalók:
Tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg ráma, 20 dkg porckor, 1 sütőpor, 2 egész tojás, kb. 1 dl tejföl.
Krémhez: 1 ráma, 25 dkg porcukor, 1 vanília, 6 dl tej, 4 kanál liszt, 3 tojássárgája, 15 dkg dió, 3 ek. kakaó.
Tetejére: csokimáz.


Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, beledolgozzuk a porcukorral elkevert sütőport, a tojást és a tejfölt, majd 3 lapot sütünk belőle.
A vajat kikavarjuk a porcukorral és a vaníliával. A tejben elkavarjuk a lisztet, a tojássárgáját, majd péppé főzzük. Állandó keverés mellett teljesen kihűtjük, majd beledolgozzuk a vajkrémbe, belekavarjuk a darált diót és a kakaót.
Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, a tetejét bevonhatjuk csokimázzal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Fel